top of page

Πότε πρέπει να κάνω απεντόμωση ;

Καθώς αυξάνεται η θερμοκρασία την άνοιξη αρχίζουν και αναπαράγονται όλα τα έντομα και τότε αρχίζουν και εμφανίζονται τα πρώτα προβλήματα με εισβολείς στους χώρους μας .

Πότε πρέπει να κάνω απεντόμωση ;
    Οικίες
    Καθώς αυξάνεται η θερμοκρασία την άνοιξη αρχίζουν και αναπαράγονται όλα τα έντομα και τότε αρχίζουν και εμφανίζονται τα πρώτα προβλήματα. Η περίοδος την Άνοιξης είναι η πιο κρίσιμη για την εφαρμογή της πρώτης απεντόμωσης πριν αρχίσουν τα παράσιτα να πολλαπλασιάζονται και να εισβάλουν στους χώρους μας. Συνήθως η εφαρμογή γίνεται από μέσα Μαρτίου μέχρι τέλος Ιουνίου. Μια δεύτερη εφαρμογή συνίσταται μέσα στο Φθινόπωρο, ανάλογα με τις περιβαλλοντικές συνθήκες και το είδος του εντόμου, για να διατηρήσουμε τους πληθυσμούς σε χαμηλά επίπεδα.
    Η απεντόμωση συνετό είναι να γίνεται προληπτικά και όχι κατασταλτικά γιατί είναι θέμα καθαριότητας και υγιεινής. Για να παραμείνει ο πληθυσμός των εντόμων σε χαμηλά επίπεδα συνιστούμε να γίνεται τουλάχιστον 1 φορά το χρόνο την Άνοιξη.

    Επαγγελματικοί Χώροι
    Σε επαγγελματικούς χώρους ανάλογα με το μέγεθος και το είδος της επιχείρησης, τη δραστηριότητα και το αν η επιχείρηση είναι υγειονομικού ενδιαφέροντος η Διαχείριση των Παρασίτων αποφασίζεται από τον υπεύθυνο επιστήμονα.
    Γενικά μπορούμε να πούμε ότι για επιχειρήσεις όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφετέριες, σούπερ μάρκετ, μανάβικα κ.α. η απεντόμωση γίνεται κάθε 1 - 3 μήνες.

    Συχνότητα Εφαρμογής ανάλογα με το είδος του εντόμου
    • Κατσαρίδες: Με δύο εφαρμογές άνοιξη και φθινόπωρο έχουμε ικανοποιητικό επίπεδο προστασίας.
    • Κουνούπια: Για τα κουνούπια γίνεται εφαρμογή νωρίς την άνοιξη για να περιορίσουμε την αναπαραγωγή τους.
    Στη συνέχεια μπορεί να χρειάζεται να γίνουν μηνιαίες επαναλήψεις όλο το καλοκαίρι ανάλογα το πρόβλημα.
    • Μυρμήγκια: Με δυο εφαρμογές Άνοιξη και Φθινόπωρο πετυχαίνουμε ικανοποιητική προστασία. Τα μυρμήγκια Λόγω της ιδιομορφίας τους θωρούνται ειδική εφαρμογή.
    • Σφήκες: Την Άνοιξη οι σφήκες δημιουργούν τις φωλιές τους. Νωρίς την Άνοιξη καλό θα ήταν να γίνει εφαρμογή και σε σημεία που είχαν παλαιότερα τις φωλιές τους. Συνίσταται για την αντιμετώπισή τους και η τοποθέτηση παγίδων.
    • Μύγες: Αρχική εφαρμογή νωρίς την Άνοιξη και ανάλογα με την προσβολή μπορεί να χρειαστούν μηνιαίες εφαρμογές ή/και τοποθέτηση παγίδων.
    • Ψύλλοι και κοριοί: Η προληπτική απεντόμωση δεν λειτουργεί στην περίπτωση των ψύλλων και κοριών. Όταν εμφανιστεί προσβολή χρειάζονται ειδικές εφαρμογές απεντόμωσης 2-3 φορές ανά 15 μέρες.
bottom of page