top of page

Τα οφέλη από ένα Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παρασίτων IPM

Zωικά παράσιτα δεν θα πρέπει να κυκλοφορούν στο χώρο μιας επιχείρησης. Η ύπαρξη παρασίτων σε μια επιχείρηση δημιουργεί καταστροφή του προϊόντος, δυσφήμηση της επιχείρησης και επιφέρει νομικές κυρώσεις. Κάθε ιδιοκτήτης χρειάζεται να παίρνει προληπτικά μέτρα για να διασφαλίσει ότι η φήμη και η βιωσιμότητα της επιχείρησης παραμένουν ακέραιες.

Τα οφέλη από ένα Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παρασίτων IPM
    Τα ζωικά παράσιτα, όπως ποντίκια, αρουραίοι, κατσαρίδες, κοριοί κλπ δεν είναι μόνο ενοχλητικά αλλά προκαλούν ασθένειες στους ανθρώπους και στα ζώα, ζημιές στις υποδομές και στα κτίρια, μολύνουν τα τρόφιμα και υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής μας. Αν υπάρχουν ανεξέλεγκτα μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές επιπτώσεις στην φήμη και στη κερδοφορία μιας επιχείρησης.
    Είναι απαραίτητο οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να φροντίζουν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από παράσιτα αμέσως μόλις αυτά ανιχνευθούν. Στην πραγματικότητα η καλύτερη πρακτική είναι να δράσουν πριν ακόμα ανιχνευθεί παρουσία κάποιου παρασίτου. Το αποδοτικότερο μέτρο ελέγχου παρασίτων είναι η Πρόληψη και όχι η Αντίδραση.
    Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι ένας πελάτης ή κάποιος επισκέπτης να αντιληφθεί την παρουσία παρασίτου στους χώρους σας. Στην καλύτερη περίπτωση θα το διαδώσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην χειρότερη θα το αναφέρει στις αρχές. Πριν το καταλάβετε η φήμη της επιχείρησής σας θα έχει επηρεαστεί με αρνητικό τρόπο. Για αυτό λοιπόν είναι κρίσιμο να εφαρμόσετε ένα Πρόγραμμα Διαχείρισης και Αντιμετώπισης Παρασίτων IPM που θα προλαμβάνει τα προβλήματα πριν αυτά εμφανιστούν.
    Με αυτό το άρθρο θα επισημάνουμε τα 7 πιο σημαντικά οφέλη από την εφαρμογή ενός Προγράμματος Διαχείρισης Παρασίτων.

    1. ΠΡΟΛΗΨΗ
    Το μόνο καλύτερο πράγμα από την αντιμετώπιση ενός προβλήματος είναι η αποφυγή του. Μια αδειοδοτημένη επιχείρηση αντιμετώπισης παρασίτων θα επιθεωρήσει το χώρο σας για να εντοπίσει τα κρίσιμα σημεία ή/και σημεία εισόδου παρασίτων. Βάση αυτών θα σχεδιάσει ένα πλάνο πρόληψης για να αποτραπεί ή και να περιοριστεί το ρίσκο της εμφάνισης παράσιτων. Στη συνέχεια με συστηματικούς ελέγχους εξασφαλίζεται ότι δεν θα προκύψει πρόβλημα παρασίτων, ή αν προκύψει θα αντιμετωπιστεί άμεσα.

    2. ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ
    Η κάθε επιχείρηση είναι διαφορετική και έχει διαφορετικές ανάγκες. Είναι ουσιαστικό λοιπόν ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης παρασίτων να σχεδιάζεται και να εφαρμόζεται βάση των μοναδικών αναγκών της κάθε επιχείρησης και της κάθε κατάστασης.
    Μπορεί να είναι τρωκτικά όπως αρουραίοι, μπορεί να είναι έντομα όπως κατσαρίδες ή συνδυασμός αυτών. Το πιο πιθανό είναι να μη γνωρίζετε ακριβώς ποιο είναι το ρίσκο και είναι πολύ εύκολο να σας διαφύγει κάτι, εφόσον δεν είστε εκπαιδευμένοι για το τι να αναζητήσετε.
    Όταν συνεργάζεστε με μια αδειοδοτημένη επιχείρηση Διαχείρισης Παρασίτων, μια ενδελεχής επιθεώρηση του χώρου σας θα εξασφαλίσει ότι θα αναγνωριστούν τα πιθανά ρίσκα εμφάνισης παρασίτων. Αυτή η επιθεώρηση θα αναγνωρίσει όλα τα πιθανά θέματα παρασίτων που μπορεί να προκύψουν και στη συνέχεια θα σχεδιαστεί ένα πλάνο βάση αυτών. Ακολούθως το πλάνο θα εφαρμοστεί και θα αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι όταν πιθανά προκύψουν.

    3. ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
    Όλα τα ζωικά παράσιτα κουβαλούν μικροοργανισμούς που προκαλούν ασθένειες. Όπως βακτήρια και μύκητες που μπορούν να μεταδοθούν στους ανθρώπους. Η παρουσία τους λοιπόν εγκυμονεί κίνδυνο για την υγεία των εργαζομένων και των πελατών σας.
    Τα τρωκτικά μεταδίδουν ασθένειες πολύ σοβαρές για τη Δημοσία Υγεία, όπως Σαλμονέλλα, Λεπτοσπείρωση, Πανώλη, Αιμορραγικό πυρετό, Τουλαραιμία, Ηωσινοφυλλική μηνιγγίτιδα. Οι κατσαρίδες μολύνουν το φαγητό με τα περιττώματά τους και το νεκρό δέρμα τους και μπορούν να προκαλέσουν τροφικές δηλητηριάσεις, δυσεντερία, διάρροια, γαστρεντερίτιδα. Η οικιακή μύγα είναι συνδεδεμένη με περισσότερους από 100 παθογόνους μικροοργανισμούς, συμπεριλαμβανομένης της σαλμονέλας, του σταφυλόκοκκου και της Ε. Coli. Αυτά τα παθογόνα μπορεί να οδηγήσουν σε εμφάνιση ασθενειών σε ανθρώπους και ζώα, όπως τυφοειδή πυρετό, χολέρα και ηπατίτιδα.
    Ελέγχοντας τις εμφανίσεις παρασίτων, περιορίζεται το ρίσκο εμφάνισης ασθενειών που είναι επικίνδυνες για τη Δημόσια Υγεία. Αυτό μόνο ωφέλιμο μπορεί να είναι για την επιχείρησή σας.

    4. ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΗ ΦΗΜΗ ΣΑΣ
    Η εμφάνιση ενός μόνο παρασίτου μπορεί να κάνει τους πελάτες σας να φύγουν τρέχοντας. Στην σημερινή εποχή των social media δεν θα αργήσει η φήμη αυτή να μαθευτεί και αυτό μπορεί να επιφέρει ανεπανόρθωτη ζημιές στο όνομα της επιχείρησή σας.
    Κανένας δε θέλει να μείνει σε ένα ξενοδοχείο ή σε ένα κατάλυμα φιλοξενίας που έχει κυκλοφορήσει η φήμη για κοριούς. Κανένας δε θέλει να γευματίσει σε ένα εστιατόριο που έχει μύγες και κατσαρίδες στην κουζίνα και στις αποθήκες. Ομοίως κανένας δε θέλει να είναι σε ένα χώρο που υπάρχουν ποντίκια που τριγυρνούν και κανένας δε θέλει να πάει σε ένα γραφείο που έχει μυρμήγκια. Εν κατακλείδι, οι πελάτες δε θα θέλουν να επισκεφθούν ή να ξοδέψουν χρήματα σε μια επιχείρηση με προβλήματα εντόμων ή τρωκτικών.
    Η ύπαρξη παρασίτων στους χώρους μιας επιχείρησης μπορεί να δημιουργήσει καταστροφή του προϊόντος, δυσφήμηση της επιχείρησης καθώς και να επιφέρει νομικές κυρώσεις.
    Μια επαγγελματική προσέγγιση Διαχείρισης και Αντιμετώπισης Παρασίτων IPM θα διασφαλίσει ότι κάτι τέτοιο δε θα συμβεί.

    5. ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΟΣΤΗ
    Οι καταστροφές που προκαλούν τα παράσιτα έχουν μεγάλο οικονομικό κόστος και συνάμα παρεμβαίνουν στην απόδοση της επιχείρησή σας ή του κτιρίου σας. Τα τρωκτικά μπορούν να ροκανίσουν ηλεκτρικά καλώδια καταστρέφοντας ηλεκτρικά κυκλώματα με αποτέλεσμα τη διακοπή τροφοδοσίας του ρεύματος και την πρόκληση ακόμα και πυρκαγιάς. Οι κατσαρίδες μπορούν να ροκανίσουν υφάσματα και χαρτιά δημιουργώντας καταστροφές και όχληση. Εντομα και τρωκτικά μπορούν να προσβάλουν τα αποθηκευμένα τρόφιμα καθιστώντας τα ακατάλληλα για επεξεργασία και κατανάλωση. Τα πρόστιμα επίσης που θα προκύψουν από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς σε σχέση με τη μη τήρηση των κανονισμών υγιεινής σε επιχειρήσεις επεξεργασίας τροφίμων είναι μεγάλα.
    Η διαχείριση των παρασίτων συμβάλει στη συντήρηση των υποδομών σας και της επιχείρησής σας. Αποφεύγετε με αυτόν τον τρόπο τα επιπλέον κόστη που προκύπτουν από τις επισκευές των ζημιών που προκαλούν, τις απρόβλεπτες δαπάνες αντικατάστασης κατεστραμμένων τροφίμων, τα κόστη των οικονομικών προστίμων που θα σας επιβληθούν στην περίπτωση ύπαρξης παρασίτων στις εγκαταστάσεις σας, τα χαμένα κέρδη από την υπολειτουργία της επιχείρησης.

    6. ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ ΗΣΥΧΟ
    Η ζωή σας ως ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης είναι πολύ γεμάτη για να ανησυχείτε και να ασχολείστε με προβλήματα που θα προκύψουν από τα παράσιτα. Με την εφαρμογή ενός Προγράμματος Διαχείρισης παρασίτων μπορείτε να νιώθετε σίγουροι ότι όλα τα δυνητικά προβλήματα παρασίτων θα επιλυθούν από τους εξειδικευμένους επιστήμονες της Διαχείρισης αυτών. Μια αδειοδοτημένη επιχείρηση απεντομώσεων-μυοκτονιών θα τοποθετήσει όλο τον αναγκαίο εξοπλισμό και θα ελέγχει το χώρο συστηματικά. Θα λάβει υπόψιν της τις ανάγκες του χώρου σας και θα σχεδιάσει και θα εφαρμόσει αναλόγως μια μακροπρόθεσμη λύση.
    Οι DYI μέθοδοι δεν είναι πάντα αποτελεσματικές και ασφαλείς. Όταν συνεργάζεστε με μια επαγγελματική εταιρεία έχετε το κεφάλι σας ήσυχο ότι όλα τα θέματα των παρασίτων αντιμετωπίζονται. Έτσι μπορείτε κι εσείς να επικεντρωθείτε σε αυτό που γνωρίζετε να κάνετε. Να διοικείτε την επιχείρησή σας.

    7. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    Η αλόγιστη χρήση παρασιτοκτόνων δεν φέρνει πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η μη επαγγελματική χρήση μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στη φύση. Είναι κρίσιμο λοιπόν η χρήση τους να γίνεται με σύνεση και πάντα από εξειδικευμένους επιστήμονες.
    Σε μια Ολοκληρωμένη Διαχείριση ζωικών Παρασίτων IPM εφαρμόζονται συνδυασμοί προληπτικών μέτρων και συστηματικών ελέγχων για να αποτραπεί ή/και να περιοριστεί το ρίσκο της ενόχλησης από παράσιτα. Αν το πρόβλημα με τα παράσιτα ξεπεράσει τα επιτρεπτά όρια τότε εφαρμόζονται πρακτικές αντιμετώπισης με παρασιτοκτόνα σκευάσματα. Κατά τον σχεδιασμό και την εφαρμογή μιας τέτοιας διαχείρισης δίνεται έμφαση σε μεθόδους φιλικές προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο.


    PROTEKT PMS
    Pest Management Solutions
    Τα οφέλη της συνεργασίας με μια αδειοδοτημένη εταιρεία Διαχείρισης Παρασίτων είναι πολλά. Από τη διατήρηση της καλής φήμης σας μέχρι και την προστασία της Δημόσιας Υγείας.
    Στην Protekt PMS έχουμε ως τελικό στόχο να αισθάνεστε:
    • Ήρεμοι, για να επικεντρωθείτε στις κύριες δραστηριότητές σας
    • Σίγουροι, ότι η επιχείρησή σας έχει πάντα μια άψογη εικόνα και φήμη
    • Ασφαλείς διότι οι λύσεις που εφαρμόζουμε δεν επηρεάζουν αρνητικά την υγεία, τους ανθρώπους, τα ζώα και το περιβάλλον
    • Προστατευμένοι γιατί επιλέγουμε τις κατάλληλες μεθόδους για κάθε περίπτωση, χρησιμοποιώντας εγκεκριμένα σκευάσματα πάντα με την καθοδήγηση και επίβλεψη εγκεκριμένου επιστήμονα Χημικού Μηχανικού

    Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας για να σας προτείνουμε ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο στις ανάγκες του χώρου της επιχείρησής σας!!
bottom of page