top of page
Τρωκτικά, ποντίκια και αρουραίοι

Μυοκτονία

Με τον όρο μυοκτονία εννοούμε την καταπολέμηση των τρωκτικών (ποντίκια, αρουραίοι κ.ά.) που έχουν εισέλθει σε έναν χώρο, αλλά και τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνονται για την αποτροπή της εισόδου τους και του κινδύνου επαναμόλυνσης. Η πρόληψη και η καταπολέμησή τους καθίσταται αναγκαία, καθώς είναι φορείς μικροοργανισμών που μολύνουν το χώρο και τα τρόφιμα και εγκυμονούν κινδύνους για ασθένειες.

Επίσης προκαλούν υλικές ζημιές στις υποδομές ενώ συγχρόνως  δημιουργούνται κίνδυνοι βραχυκυκλώματος, πυρκαγιάς και πλημμύρας.

Μην τα επιτρέπετε να εισβάλλουν στο χώρο σας...

Η Μυοκτονία είναι υψίστης σημασίας για επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, επαγγελματικούς χώρους, χώρους φιλοξενίας,  καθώς και για οικίες καθώς τα τρωκτικά  είναι φορείς μολυσματικών ασθενειών ενώ συγχρόνως προκαλούν υλικές ζημιές. Περιλαμβάνει την πρόληψη εισόδου, την αντιμετώπιση και τον έλεγχο.

Για τον επιτυχημένο έλεγχο των τρωκτικών και την καταπολέμησή τους απαιτείται ένα πρόγραμμα μυοκτονίας ειδικά προσαρμοσμένο σε κάθε χώρο. Με στόχο την πρόληψη και την αποτροπή εισόδου τρωκτικών στην Protekt PMS ακολουθούμε την εξής διαδικασία:

Ελεγχος τρωκτικών με δολωματικό σταθμό
  1. Επιθεώρηση όλων των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του κτιρίου για να προσδιορισθούν ίχνη τρωκτικών, τα σημεία εισόδου στο χώρο, σημεία δραστηριότητας και διέλευσης και οι πηγές τροφής των τρωκτικών.

  2. Προσδιορισμός του είδους του τρωκτικού και του μεγέθους προσβολής.

  3. Υπόδειξη προς τους πελάτες, των πιθανών σημείων εισόδου των τρωκτικών στους εσωτερικούς χώρους και υπόδειξη προληπτικών μέτρων για αποτροπή εισόδου.

  4. Σχεδιασμός πλάνου Μυοκτονίας με την τοποθέτηση των κατάλληλων σταθμών σε επιλεγμένα σημεία εξωτερικά και εσωτερικά του κτιρίου.

  5. Διεξαγωγή τακτικών επισκέψεων για  έλεγχο, καταγραφή και εκτίμηση αποτελεσματικότητας του πλάνου μυοκτονίας

  6. Λήψη απαραίτητων ενεργειών για την οριστική λύση του προβλήματος τρωκτικών

Επειδή ο κάθε χώρος είναι διαφορετικός

Για κάθε πρόβλημα με τρωκτικά σε ένα χώρο εφαρμόζουμε την μέθοδο μυοκτονίας που θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα το πρόβλημα. Οι συχνότερες μέθοδοι είναι οι ακόλουθες.

 Παγίδες σύλληψης

με κόλλα

Οι σταθμοί σύλληψης με κόλλα χρησιμοποιούνται σε εσωτερικούς χώρους όπως χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος όπου απαγορεύεται η χρήση τρωκτικοκτόνων. Πρόκειται για παγίδες με κολλητικές επιφάνειες οι οποίες τοποθετούνται σε σημεία διέλευσης τρωκτικών. 

Δολωματικοί σταθμοί με τρωκτικοκτόνο

Για την πρόληψη και την  καταπολέμηση των ποντικών και των αρουραίων σε εξωτερικούς χώρους, χρησιμοποιούμε δολωματικούς σταθμούς ασφαλείας. Αυτοί οι σταθμοί διαθέτουν κλείδωμα και είναι ειδικά σχεδιασμένοι για να προστατεύουν τα δολώματα από τις καιρικές συνθήκες και να μην επιτρέπουν την πρόσβαση σε άλλα ζώα και παιδιά.

Μηχανικές παγίδες

σύλληψης

Οι μηχανικές παγίδες χρησιμοποιούνται σε εσωτερικούς χώρους και κατά κύριο λόγο σε χώρους ευαίσθητους, όπως χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος. Χρησιμοποιούνται με ειδικά ατοξικά σκευάσματα για τον έλεγχο αλλά και την εξάλειψη των τρωκτικών.

Κλείσιμο ανοιγμάτων

Για την αποτροπή εισόδου  τρωκτικών χρησιμοποιούμε ειδικά υλικά για να κλείσουμε κρίσιμα σημεία, όπως ανοίγματα, οπές και κατασκευαστικές ατέλειες  γύρω από κάσες, πόρτες, παράθυρα, σωληνώσεις ή άλλα πιθανά σημεία εισόδου. Αποτελεί μια σημαντική ενέργεια πρόληψης της εμφάνισης ή/και της εκ νέου εμφάνισης τρωκτικών σε έναν χώρο. 

Μετά από ένα  πρόγραμμα μυοκτονίας προτείνεται να γίνει εφαρμογή απεντόμωσης και έπειτα απολύμανση του χώρου έτσι ώστε  ο χώρος σας να είναι απαλλαγμένος από παράσιτα (τσιμπούρια, ακάρεα, ψύλλους) και μικρόβια που τυχόν  μετέφεραν τα τρωκτικά.

Σας ενδιαφέρουν οι υπηρεσίες μας ;

Επικοικνωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες
bottom of page